Noćna jurnjava po Sisku

nn

Od ostalih vijesti iz policijske bilježnice izdvajamo noćašnju potjeru po Sisku. Naime, nešto prije dva sata u Petrinjskoj ulici u Sisku, policijski službenici su pokušali zaustaviti osobni automobil slavonskobrodskih registracijskih oznaka, koji se po zaustavljanju na semaforu udaljio uz naglo povećanje brzine i proklizivanje kotača.

Policajci su krenuli za njim, a vozač bježeći sisačkim ulicama nije koristio pokazivače smjera da bi potom ugasio sva svjetla na vozilu. Na križanju u Petrinjskoj ulici prošao je na crveno svjetlo semafora te se nastavio kretati sredinom prometne trake prema Petrinji, a zaustavljen je kod raskrižja za Petrinju i Sunju.

Utvrđeno je da je automobilom, bez korištenja sigurnosnog pojasa, upravljao 19-godišnji mladić koji kod sebe nije imao osobnu iskaznicu, vozačku dozvolu, kao ni bilo koji drugi dokument kojim bi dokazao identitet. Također je utvrđeno da je prometna dozvola vozila istekla, dok je alkotestiranjem 19-godišnjaku izmjerena koncentracija alkohola od 0,95 promila. Uhićen je te će tijekom današnjeg dana uz optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, Zakona o osobnoj iskaznici i Zakona o obaveznom osiguranju, biti doveden na nadležni prekršajni sud.

najčitanije