Nema predaha za kutinske plavce: vozači su prebrzi, pijani ili preumorni

ibb

Županijski prometni plavci poprilično su se naradili u protekla 24 sata, osobito na području Kutine gdje se u posljednje vrijeme pokazuje potreba za žešćim nadzorom. U prilog tome, između ostalog, ide i dnevno izviješće o prometnim nesrećama kojih je na području županije bilo ukupno 5, od čega tri na području Kutine. Jedna se dogodila u Sisku, a jedna u Petrinji. U nesrećama je teže ozlijeđen jedan mopedist, a jedna je pješakinja lakše ozlijeđena. Sudionik jedne prometne nesreće, i to baš na kutinskom području, pobjegao je s mjesta događaja i za njim se traga.
A posla su vozači zadali i prometnim patrolama na kutinskom području: jučer poslijepodne zaustavljen je auto zagrebačke registracije kojeg je vozio 53-godišnjak pod utjecajem 1,39 alkoholnih promila.
Istoga dana u večernjim je satima na autocesti zaustavljen kamion s prikolicom srpskih registracija, kojim je upravljao 43-godišnji srpski državljanin. Utvrđeno je da je počinio prekršaj nepoštivanja predviđenog odmora vozača i prekoračenja maksimalno dozvoljene neprekidne vožnje, zbog čega mu je naplaćena kazna od 2500 kuna.
A u akciji nadzora brzine jučer su prometni policajci na području Kutine utvrdili čak 43 prekršaja prekoračenja brzine.

najčitanije