Nelegalno oružje u rukama 70-godišnjeg muškarca

dn-b

261020211635291922.jpeg

Akcija „Manje oružja – manje tragedija“ za neke građane još uvijek ne vrijedi. Da li se radi o privrženosti oružju, ilegalnom kolekcionarstvu ili nečem trećem, nije poznato. Tako su u ponedjeljak pripadnici policijske uprave Petrinja pretraživajući dvije obiteljske kuće u mjestu Graberje pored Petrinje, koje koristi 70-godišnji muškarac, pronašli dvije ručne bombe, automatsku pušku s dva pripadajuća okvira i prigušivačem te 3621 komad raznog streljiva.

Protiv neodgovornog 70-godišnjaka je Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku podnesena kaznena prijava zbog nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Kako ne bi dospijeli u sličnu situaciju napominjemo kako je još uvijek u tijeku akcija „Manje oružja – manje tragedija“ kojom Vam je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja svih vrsta oružja i ubojitih sredstava.

Ako imate želju za dragovoljnom predajom oružja nazovite broj 192 ili prijavite u najbližoj policijskoj postaji. Protiv građana koji oružje prijave policiji radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.