Najveća zaplijena marihuane u zadnjih 10 godina

nn

261020211635274444.jpeg

Policija je zaplijenila ukupno 225 stabiljki indijske konoplje spremnih za berbu, visine od 27 do 106 cm, koje je pronašla u improviziranom laboratoriju za uzgoj u Međuriću kod Kutine. Vlasnik plantaže je 21-godišnji mladić s kutinskog područja, koji je i uhićen. Ovo je najveća zaplijena marihuane u zadnjih 10 godina u Republici Hrvatskoj, a procjena je policije kako bi se od ove berbe moglo dobiti više od 40 kilograma marihuane, što bi na ilegalnom tržištu vrijedilo više od milijun kuna. Mladić, koji do sada nije bio evidentiran kao počinitelj kaznenih djela, u laboratoriju, na katu kuće koja nije u njegovom vlasništvu, stvorio je tropske uvjete idealne za uzgoj marihuane.

‘U zatvorenom prostoru unutar obiteljske kuće koja nije u vlasništvu tog 21-godišnjaka zatekli smo taj indoor uzgoj gdje smo uočili gotovo laboratorijske uvjete uzgoja industrijske konoplje u teglama, s korištenjem rasvjete i mjernih uređaja za temperaturu i vlažnost’, rekao je Mate Vukoje, voditelj službe Kriminalističke policije.

Obzirom da je za potrebe ovako velikog uzgoja i proizvodnje trebao i veliku količinu električne energije, počinitelj se električnim kablovima mimo brojila neovlašteno priključio na električnu mrežu te tako počinio kazneno djelo krađe električne energije.

Policija je izvjestila i o jučerašnjoj zapljeni 1239 grama marihuane, u mjestu Ilova, također u okolici Kutine:

‘Službenici kriminaliteta drogama obavili su pretragu doma i drugih prostorija kod jednog 26-godišnjeg mladića kojom prilikom su u njegovoj obiteljskoj kući pronašli kilogram i 236 grama već gotove marihuane spremne za konzumaciju, odnosno daljnju distribuciju’, rekao je voditelj Odjela kriminaliteta droga Igor Klobučar.

Ova dva slučaja, ističu u policiji, nisu povezana.

najčitanije