Najavljene akcije u prometu do kraja listopada

mradenovic

Policijska uprava Sisačko moslavačka do kraja listopada provodi još nekoliko akcija u prometu. Do kraja tjedna, planiraju se još dvije akcije.  Prva je na rasporedu 18.listopada od 10 do 14 sati, a kontrolirat će se teretna vozila i autobusi . Prema službenim stranicama Policijske uprave,  sve do 21. listopada na području cijele uprave provodit će se pojačane mjere u cestovnom prometu, vezano za nadzor teretnih vozila i autobusa. U noći sa subote na nedjelju, 20./21. listopada akcija će biti usmjerena na nadzor alkoholiziranosti sudionika u prometu.

Idući tjedan u planu su akcije usmjerene na nadzor alkoholiziranosti, nošenja pojasa i nedozvoljenog korištenja mobitela. Prva akcija planirana za idući tjedan 24./25. listopada, a nadzirat će se korištenje sigurnosnog pojasa.  Ponovna akcija nadzora alkoholiziranosti provest će se za vikend 27./28.listopada. Zadnja akcija ovog mjeseca bit će usmjerena na korištenje mobitela u vožnji, a provest će se 29/30. listopada.

Tijekom ove godine zabilježena su čak 423 slučaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, što je 10% više u odnosu na prošlogodišnje podatke. Represivnim akcijama nastoji se smanjiti broj alkoholiziranih sudionika u prometu.

najčitanije