Nadzor alkoholiziranosti u vožnji, ali i u ugostiteljskim objektima

nn

Tijekom noći s petka na subotu, 28./29. rujna, te sa subote na nedjelju, 29./30. rujna, na području županijske policijske uprave sisačko-moslavačke, provedene su preventivno-represivne akcije usmjerene na nadzor alkoholiziranosti sudionika u prometu.

Tijekom provođenja akcija policijski službenici su kontrolirali ukupno 329 sudionika u prometu i utvrdili 58 prometnih prekršaja, od kojih se njih 23 odnosilo na vožnju pod utjecajem alkohola. Osobnim automobilima upravljala su 22 alkoholizirana vozača, dok je jedan vozač upravljao mopedom.

Kod 13 vozača alkoholiziranost je bila od 0,5 do 1,5 promila, kod petero vozača bila je veća od 1,5 promila, dok je kod petorice vozača alkoholiziranost bila manja od 0,5 promila. U obje akcije najveća koncentracija alkohola od 1,66 promila utvrđena je 22-godišnjem vozaču osobnog automobila, koji je u nedjelju, 30. rujna oko 2.50 sati zaustavljen u Sisku.

Uz nadzor alkohliziranosti u vožnji, policijski službenici su provodili i preventivno-represivne aktivnosti u 13 ugostiteljskih objekata, od čega u četiri ugostiteljska objekta s turističkom inspekcijom.

“Apeliramo na zaposlenike ugostiteljskih objekata, kioska, trgovina i kladionica da se pridržavaju propisa kojima je regulirana njihova djelatnost, odnosno zabranjeno pružanje usluga mlađim osobama, kao što je prodaja alkoholnih pića, duhanskih proizvoda, omogućavanje klađenja i slično. Isto tako apeliramo na mlade da svojim ponašanjem ne ugrožavaju sebe, druge osobe ili imovinu te da poštuju zakonske propise”, poručuju iz policijske uprave Sisačko-moslavačke županije.

najčitanije