Muškarac uhvaćen u nezakonitom lovu puškom prijetio policajcu

mradenovic

Policijski službenici su, u mjestu Bojna na glinskom su području, u srijedu 23. listopada, u jutarnjim satima, zatekli 40-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine u nezakonitom prelasku državne granice i u nezakonitom lovu s poluautomatskom puškom.
Nakon što su mu policijski službenici izdali zapovijed da stane,40-godišnjak je usmjerio oružje prema jednom policijskom službeniku, da bi nakon izdanih više zapovijedi odbacio oružje. Uhićen je i doveden u nadležnu policijsku postaju.
Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je u srijedu, 23. listopada, oko 7 sati, pješice prešao državnu granicu mimo mjesta određenog za prelazak te iz Bosne i Hercegovine ušao u Republiku Hrvatsku, posjedujući neregistrirano oružje i s namjerom počinjenja protuzakonitog lova.
Osumnjičeni je, uz kaznenu prijavu, zbog kaznenih djela prisile prema službenoj osobi, protuzakonitog lova i ribolova i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke. Također, osumnjičeni će zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o Schenegenskim granicama i Zakona o strancima biti prekršajno prijavljen.

najčitanije