Martinje na cesti

st

Od 11. do 14. studenoga na području Policijske uprave sisačko-moslavačke policijski službenici su pojačano provodili nadzor sudionika u prometu te su provedene i posebne ciljane akcije usmjerene na alkoholizirane vozače.
Tijekom ovog razdoblja alkotestirana su 564 sudionika u prometu te su utvrđena 32 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola. Osobnim automobilom je upravljalo 29 vozača, dva su upravljala biciklom, a jedan teretnim automobilom.
Kod pet vozača je izmjerena koncentracija alkohola od 0,00 do 0,5 promila, kod devet vozača alkoholiziranost je bila od 0,50 do 1 promil, kod osam vozača od 1 do 1,5 promila, dok je kod također devet vozača alkoholiziranost bila veća od 1,5 promila. Jedan vozač je odbio alkotest.
Prema dobnim skupinama najviše vozača pod utjecajem alkohola, njih 12, bili su vozači u dobnoj skupini od 25 do 30 godina, potom devet vozača u dobi od 31 do 40 godina, pet vozača u dobnoj skupini od 18 do 24 godine, četiri u dobi od 41 do 50 godine te dva vozača starija od 50 godina.
Tijekom provođenja ovih pojačanih mjera i aktivnosti u prometu, najveća koncentracija alkohola od 2,49 promila je utvrđena 39-godišnjem vozaču osobnog automobila koji je u subotu, 13. studenoga oko 00.30 sati, zatečen u Sisku.
Od ostalih prekršaja utvrđeno je 115 prekršaja prekoračenja najveće dopuštene brzine kretanja (najveća je bila 185 km/h i izmjerena je na autocesti), 32 prekršaja nekorištenja pojasa tijekom vožnje, šest isteka važenja prometne dozvole, pet prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, tri prekršaja upravljanja prije stjecanja prava, jedan nepoštivanja prednosti prolaska i dr.
U navedenom razdoblju se dogodilo 16 prometnih nesreća, od kojih su u tri nesreće s ozlijeđenim osobama dvije osobe teško te također dvije lakše ozlijeđene, dok je u 13 prometnih nesreća nastala samo materijalna šteta.

najčitanije