Lažni policajci ukrali 80-godišnjaku tisuće kuna

ibb

261020211635268139.jpeg

Dvojica lažnih policajaca, opljačkali su u petak, 10.lipnja, 80-godišnjaka iz Kozarica u okolici Gvozda odnijevši mu nekoliko tisuća kuna.
Predstavljajući se kao policajci dvojac je od 80-godišnjaka tražio da im preda sve novčanice koje ima kako bi provjerili njihovu valjanost, odnosno jesu li lažne, putem serijskog broja. Ne razmišljajući da bi mogao biti prevaren oštećeni im je dao dvije novčanice, od 100 i 200 kuna, za koje su mu rekli da su lažne, te ga tražili i ostatak novca, kojeg im nije želio dati.
Kako bi mu odvratili pažnju, jedan ga je muškarac tražio odrezak od mirovine, dok je drugi ukrao kovertu s preostalim novcem, nakon čega su se udaljili. Policija i dalje za njima intenzivno traga.
S obzirom da ovo nije jedini slučaj takve prijevare na području PU sisačko mosalvačke, policija upozorava građane da zaključavaju vrata svojih domova, da prozore i balkonska vrata ne ostavljaju otvorenima te da u svoje domove na puštaju nepoznate osobe sve dok nisu sigurni o kome se zaista radi i što želi.
“Upamtite izgled osoba, njihovu boju kose i očiju, visinu i stas, karakteristike govora, kao i podatke o vozilu kojim su se sumnjive osobe dovezle. Ukoliko posumnjate u njih, posebice ako je počinjeno kazneno djelo odmah obavijestite policiju na broj 192”, poručuju iz Policijske uprave sisačko-moslavačke.

najčitanije