Kutina: Motociklisti izazvali prometne nesreće

imp

251020211635205598.jpeg

U četvrtak, 30. srpnja oko 13.45 sati, u Repušnici na kutinskom području, dogodila se prometna nesreća u kojoj je vozač motocikla teško ozlijeđen.
Nesreću je izazvao 55-godišnji vozač motocikla kutinskih registracija, koji je započeo pretjecati osobno vozilo kutinskih registracija, koje je se kretalo ispred njega i skretalo u lijevo na kolni ulaz, kojim je upravljala 63-godišnjakinja. On je prednjim dijelom motocikla udario u stražnji dio osobnog automobila i od siline udarca pao u odvodni kanal.
U ovoj prometnoj nesreći vozač motocikla zadobio je teške tjelesne ozljede, koje su mu konstatirane u sisačkoj bolnici. Vozači su alkotestirani te je utvrđeno da nisu bili pod utjecajem alkohola. O ovoj prometnoj nesreći policija će podnijeti izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, a zbog počinjenog prekršaja vozaču motocikla bit će izdan obavezni prekršajni nalog.
Istoga dana, oko 16.30 sati, U ulici Vladimira Preloga u Kutini, dogodila se prometna nesreća u kojoj je lakše ozlijeđen motociklist.
Do nesreće je došlo kada je 51-godišnji muškarac pod utjecajem alkohola od 0,73 promila upravljao motociklom kutinskih registracija i po dolasku do raskrižja s Ulicom Lavoslava Ružićke i ulaskom u zavoj brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama i stanju kolnika, uslijed čega je motociklom sletio van kolnika u odvodni kanal i pao.
Liječnička pomoć mu je pružena u sisačkoj Općoj bolnici gdje su mu konstatirane lake tjelesne ozlijede.
Zbog počinjenog prekršaja vozaču će biti izdan obavezni prekršajni nalog.

najčitanije