Kutina: dječak preminuo nakon naleta teretnog vozila

mradenovic

261020211635228912.jpeg

Sinoć, 22. studenog, oko 20.20 sati, u nenaseljenom odvojku ulice Stjepana Radića u Kutini, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba smrtno stradala.
Nesreća se dogodila kada je 19-godišnji vozač teretnim vozilom kutinskih registracija, zbog neprilagođene brzine, stanju ceste i slabe vidljivosti (noć i nepostojanje ulične rasvjete), prednjim desnim i prednjim bočnim dijelom teretnog automobila udario u 14-godišnjeg pješaka, koji se uz rub kolnika na njegovoj prometnoj traci kretao bez reflektirajućih oznaka. Od siline udarca pješak je odbačen u odvodni kanal, a zbog zadobivenih ozljeda vozilom hitne pomoći je prevezen u sisačku Opću bolnicu, gdje su mu kvalificirane teške tjelesne ozljede opasne za život.
Jutros je, u sisačkoj bolnici zbog zadobivenih ozljeda 14-godišnjak preminuo.
Očevid na mjestu događaja uz policijske službenike vodio je zamjenik općinske državne odvjetnice u Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku, po čijem nalogu je naložena obdukcija preminulog.
Vozač je alkotestiran te je utvrđeno da nije bio pod utjecajem alkohola. Uhićen je i nad njim je provedeno kriminalističko istraživanje, nakon kojeg će uz kaznenu prijavu zbog počinjenog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu iz čl. 227. st.1. 2. i 6. Kaznenog zakona biti predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke, a kaznena prijava podnosi se Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku.

najčitanije