Krade se naveliko!

nn

Stranice policijske bilježnice, barem one unazad zadnjih nekoliko dana, većinom su pune prijava raznoraznih krađa.

Tako se zbog teške krađe, počinjene s četvrtka na petak prošli tjedan, u Novom Selu Palanječkom, u gradu Sisku, traga za nepoznatim počiniteljem koji je provalio u kuću 65-godišnjeg vlasnika i ukrao kosilicu. Prema izjavi oštećenog šteta iznosi oko 1500 kuna.

A policiji je prijavljena i krađa iz obiteljske kuće u mjestu Mustafina Klada, općina Velika Ludina, iz koje je nepoznati počinitelj u jednom trenutku u periodu od sredine rujna do 4. listopada ukrao nakit 32-godišnjoj ženi. Ovom krađom ona je oštećena za oko 3000 kuna, zaprimljena je kaznena prijava te se traga za počiniteljem.
Traga se i za nepoznatim počiniteljem koji je od travnja 2015. do travnja 2016. godine u šumi na području mjesta Svinica, općina Majur, posjekao i ukrao 30 hrastovih stabala. te 55-godišnjeg vlasnika šume oštetio za oko 10.000 kuna.

A u Petrinji su tijekom noći s četvrtka na petak prošlog tjedna, počinjene čak tri teške krađe provaljivanjem. Naime, nepoznati je počinitelj u Ulici Vladimira Nazora provalio u trgovinu i ukrao novac, dok je na Trgu Stjepana Radića provaljeno u kiosk, iz kojeg je nepoznati počinitelj ukrao 40 kutija cigareta i više upaljača. U Mihanovićevoj je pak ulici nepoznati počinitelj provalio u prostorije udruge i ukrao ruter, dok je iz prostorije tvrtke, u koje je također provalio, ukrao novac i ključeve. U sve tri teške krađe počinjene su manje materijalne štete, od oštećenih su zaprimljene kaznene prijave te se traga za počiniteljima.

najčitanije