Krađe i provale na gradskom području

mradenovic

U Ulici Antuna Gustava Matoša u Sisku nepoznati je počinitelj tijekom dana u četvrtak, 3. siječnja, iskoristio odsutnost 64-godišnjeg muškarca te mu provalio u stan. Ispreturao je stvari i ukrao više komada zlatnog nakita. Od oštećenog je zaprimljena kaznena prijava zbog teške krađe provaljivanjem, a za počiniteljem se intenzivno traga.
Petnaestak minuta prije ponoći u četvrtak, 3. siječnja, nepoznati počinitelj je na Trgu Republike u Sisku provalio u kiosk i ukrao grickalice, koje su pronađene u blizini mjesta događaja. Zaprimljena je kaznena prijava, a za provalnikom se traga.Policija traga i za nepoznatim počiniteljem koji je u razdoblju od 20. studenoga prošle do 3. siječnja ove godine u mjestu Pešćenica, općina Lekenik, provalio u vikendicu i drvarnicu 61-godišnjeg vlasnika, iz kojih ništa nije ukrao.
Zbog provala u vikendicu 42-godišnje vlasnice u mjestu Cerje Letovanićko, provedeno je kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjim muškarcem. Njega se sumnjiči da je u vikendicu provalio dva puta tijekom listopada i studenoga te je prvi puta ukrao alkoholna pića, dok je prilikom druge provale po unutrašnjosti ispreturao stvari te se udaljio ništa ne ukravši.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 18-godišnjakom utvrđeno je da je u noći 25. prosinca 2018.godine, u Zagrebačkoj ulici u Sisku provalio u obrazovnu ustanovu i iz kuhinje ukrao grickalice, sokove, kavu i kutiju s prvom pomoći, čime je počinio štetu od 2500 kuna. Daljnjim istraživanjem utvrđeno je da je tri dana kasnije, 28. prosinca 2018.godine, u noćnim satima u Šenoinoj ulici u Sisku, provalio u trgovinu mješovite robe i ukrao novac, cigarete, duhan i piće, počinivši štetu od oko 2000 kuna. Zbog obje teške krađe provaljivanjem, 18-godišnjak je kazneno prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 18-godišnjakom i 25-godišnjakom je utvrđeno da su u četvrtak, 3. siječnja u prijepodnevnim satima, u ulicama Braće Bobetko i Braće Kavurić u Sisku demontirali i ukrali ukupno šest poklopaca šahta od lijevanog željeza. Poklopci su pronađeni i bit će vraćeni, a osumnjičeni su zbog krađe kazneno prijavljeni Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku.
Osamnaestogodišnjaka se sumnjiči i da je 14. prosinca 2018. godine oko 12 sati, u trgovini mješovite robe u Matoševoj ulici u Sisku iskoristio odsutnost djelatnice i iz registar blagajne ukrao oko 2400 kuna u kovanicama i papirnatom novcu.

najčitanije