Kažnjeni vozači u prometu

mradenovic

Jučer, 29. kolovoza oko 10.30 sati u Sisku, policijski službenici zaustavili su osobno vozilo sisačkih registracija kojim je upravljao 47-godišnji muškarac. Izvršenom provjerom, utvrđeno je da upravlja vozilom za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije i pod utjecajem alkohola od 1,32 promila. Vozač je uhićen i doveden na prekršajni odjel Općinskog suda u Sisku koji mu je odredio zadržavanje u trajanju od 14 dana.
Istoga dana, oko 11 sati policijski službenici su u naselju Panjanji, Grad Hrvatska Kostajnica zaustavili osobno vozilo sisačkih registracija kojim je upravljao 52-godišnjak prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom. Kako je evidentiran kao ponavljač prometnih prekršaja, tj. recidivist, uhićen je i doveden na prekršajni odjel Općinskog suda u Sisku koji mu je odredio kaznu zatvora u trajanju od 15 dana koja je preimenovana u uvjetnu osudu od 6 mjeseci.
Podsjećamo sve vozače i vozačice kako su 1. kolovoza ove godine stupile na snagu izmjene i dopune Zakona o sigurnosti prometa na cestama kojim su propisane veće i strože kazne. Upozoravamo vozače da poštuju ograničenja brzine i da se odgovorno ponašaju u prometu vodeći pritom brigu o sebi i drugim sudionicima, posebice o najranjivijim skupinama sudionika u prometu.

najčitanije