Kažnjeni pijani vozači

mradenovic

Policijska uprava sisačko-moslavačka tijekom vikenda je zabilježila više slučajeva vožnje u alkoholiziranom stanju. U subotu, 16. svibnja, oko 18.30 sati, u mjestu Stružec, Grad Popovača, policijski službenici zaustavili su osobni automobil sisačkih registracija kojim je upravljao 42-godišnjak iz Siska pod utjecajem alkohola od 1,76 promila. Istoga dana, oko 21.45 sati, u mjestu Odra Sisačka, zaustavljeno je osobno vozilo njemačkih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 30-godišnji hrvatski državljanin s područja Siska pod utjecajem alkohola od 2,07 promila.
Dan kasnije, u nedjelju 17. svibnja, oko 23.50 sati, u Ulici Vlatka Mačeka u Petrinji, policijski službenici su zaustavili osobno vozilo sisačkih registracija kojim je upravljao 38-godišnjak s područja Poreča pod vidnim utjecajem alkohola i bez važeće vozačke dozvole. Vozač je odbio alkotestiranje, a kako je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja, vozači su smješteni u posebne prostorije nadležnih policijskih postaja, a protiv njih nadležnom Općinskom sudu bit će podnijeti optužni prijedlozi zbog počinjenih prekršaja.
Iste su večeri, oko 2 sata iza ponoći, u Zagrebačkoj ulici u Novskoj, policijski službenici zaustavili osobno vozilo kutinskih registracija kojim je upravljao 22-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1,62 promila. Kako se radilo o ponavljaču prekršaja, tj. o recidivistu, uhićen je i sljedećeg dana doveden na prekršajni odjel nadležnog Općinskog suda koji ga je kaznio novčanom kaznom od 9000 kuna i izrekao zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 6 mjeseci.

Zatvorska kazna za alkoholiziranog recidivista

U nedjelju, 17. svibnja, oko 16 sati, u mjestu Perna, općina Topusko, zaustavljeno je osobno vozilo karlovačkih registracija kojim je upravljao 58-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1,62 promila i prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom. Kako se radilo o ponavljaču prekršaja, tj. o recidivistu, uhićen je i sljedećeg dana doveden na prekršajni odjel nadležnog Općinskog suda koji ga je kaznio zatvorskom kaznom do 15 dana.

najčitanije