Kazneno prijavljen Boris Mesarić

imp

271020211635293005.jpeg

Bivši predsjednik uprave kutinske Petrokemije pod istragom zbog zlouporabe položaja i ovlasti

Zlouporabu položaja tešku više od pola milijuna kuna otkrili su policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta županijske policije.

Provedenom istragom utvrđeno je, da je 66-godišnji muškarac s područja Kutine od početka srpnja 2005. do kraja veljače 2010. godine kao predsjednik uprave državnog poduzeća u Kutini iskoristio položaj i suprotno internim aktima tvrtke i bez pisane odluke nadležnih tijela omogućio predsjedniku nadzornog odbora neograničeno korištenje dva automobila , mobitela i fiksnog telefona, čime je pričinjena šteta veća od pola milijuna kuna.

Utvrđeno je i da je početkom lipnja 2009.godine, suprotno zakonu, samovoljno donio odluku o povećanju plaće sindikalnom povjereniku te dvojici članova radničkog vijeća, omogućivši im tako veća primanja, čime je počinjena materijalna šteta veća od milijun kuna.

66-godišnjak je zaradio kaznenu prijavu protiv zlouporabe položaja i ovlasti, a kako neslužbeno doznajemo riječ je o Borisu Mesariću, bivšem predsjedniku uprave kutinske Petrokemije.