Kaznena prijava zbog prijevare jednica lokalne samouprave

st

Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo prijevare u gospodarskom poslovanju policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjim hrvatskim državljaninom.
Istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni, kao direktor tvrtke sa sjedištem u Krapinsko-zagorskoj županiji, s odgovornom osobom jedne od jedinica lokalne samouprave Sisačko-moslavačke županije, 23. srpnja 2015. godine sklopio ugovor o izradi projekta uređenja i obnove nasipa i kanala u cilju zaštite od poplava. Prema ugovoru rok izvršenja bio je 25 radnih dana, a ukupna vrijednost poslova 17.000 kuna, te mu je isplaćena akontacija od 7000 kuna. Unatoč sklopljenom ugovoru osumnjičeni nije izradio projekt, niti je do 1. srpnja 2016. godine, unatoč opomenama, vratio uplaćeni novac.
Daljnjim istraživanjem je utvrđeno da je 23. listopada 2014. godine s odgovornom osobom još jedne jedinice lokalne samouprave s područja Županije sisačko-moslavačke, sklopio ugovor o izradi dokumentacije za prijavu na natječaj modernizacije javne rasvjete. Niti odredbe ovog ugovora nije ispoštovao i do 20. srpnja 2016. godine vratio 7000 kuna, koliko mu je isplaćeno akontacije.
Zbog ovih kaznenih djela protiv osumnjičenog je Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku podnesena kaznena prijava.

najčitanije