Kad se male ruke slože - zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju

st

Zbog sumnje da su počinili kaznena djela iz domene gospodarskog kriminaliteta, policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškaraca u dobi od 55 i 52 godine.
Istraživanjem je utvrđeno da je 55-godišnjak, kao direktor sisačke tvrtke, prethodno se dogovorivši s 52-godišnjim voditeljem poslovnice trgovine u Sisku, u ime i na račun svoje tvrtke od sredine srpnja 2009. do kraja svibnja 2013. godine, u trgovini za sebe preuzeo raznu robu, uključujući i luksuzne artikle, u ukupnoj vrijednosti od 127.293 kune. Za preuzetu robu 52-godišnji voditelj trgovine je ispostavio 25 lažnih računa i pripadajućih 25 otpremnica, na kojima je naveo druge artikle, te ih dostavio na naplatu spomenutoj sisačkoj tvrtki.
Protiv 55-godišnjaka je zbog zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju podnesena kaznena prijava Županijskom državnom odvjetništvu u Sisku, a jednako je prošao i 52-godišnjak zbog pomaganja u zlouporabi povjerenja u gospodarskom poslovanju te krivotvorenja službene ili poslovne isprave.

najčitanije