Izbjegnite tragediju – predajte oružje!

st

261020211635271019.jpeg

Četvero građana postupilo je pametno – dragovoljno su predali veću količinu oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava.
Policiji u Sisku predana je automatska puška, 49 ručnih bombi, deset spremnika za automatsku pušku i 360 komada raznog streljiva. Kutinskoj policiji je predano 23,8 kilograma privrednog eksploziva, pet trenutnih tromblonskih mina, 6,5 kilograma vojnog eksploziva, 1355 komada raznog streljiva, dva komada električnih detonatorskih kapisli i tri metra sporogorećeg štapina. Policiji u Novskoj su predane četiri ručne bombe, a policiji u Petrinji 88 komada puščanog streljiva.
Kako je još uvijek u tijeku kampanja „Manje oružja, manje tragedija“, kojom je omogućena dragovoljna predaja svih vrsta ubojitih sredstava, ovi građani neće snositi ikakve sankcije.
Iz Policijske uprave Sisačko-moslavačke pozivaju i sve ostale građane u čijim se domovima još uvijek nalazi oružje da se odazovu akciji i bez sankcija se riješe tih nepotrebnih stvari, te napominju da oružje i ubojita sredstva ne odlažete i ne ostavljate u kontejnerima za smeće ili na otvorenim prostorima u prirodi, jer na taj način ugrožavate živote drugih ljudi.
Također, oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

najčitanije