Izazvao prometnu nesreću pod pod utjecajem alkohola od 4,30 promila

mradenovic

Policijski službenici PU sisačko moslavačke za vikend su zatekli više sudionika u prometu pod utjecajem alkohola. U petak, 16. kolovoza u popodnevnim satima, u mjestu Banova Jaruga, 39-godišnjak je prouzročio prometnu nesreću pod utjecajem alkohola od 4,30 promila. Naime, on je na makadamskom parkiralištu udario u propisno parkirani automobil. Automobil je  od siline udarca odbačen te je svojim stražnjim djelom udario u drugi, isto tako propisno parkirani automobil. Zbog počinjenog prekršaja vozač je uhićen i doveden na Općinski sud u Kutini gdje je provedenim žurnim postupkom proglašen krivim i kažnjen kaznom zatvora u trajanju od 15 dana te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od 12 mjeseci.

U subotu, 17. kolovoza oko 22.40 sati u mjestu Mikleuška, na kutinskom području, policijski službenici zaustavili su osobno vozilo kutinskih registracija, kojim je upravljao 26-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1,99 promila. Kako je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja, vozač je smješten u posebne prostorije nadležne policijske postaje, a protiv vozača nadležnom Općinskom sudu biti će podnijet optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja.

U petak, 16. kolovoza u večernjim satima na području Dvora zaustavljen je 47-godišnji biciklist koji je biciklom upravljao bez svjetla i reflektirajućeg prsluka te pod utjecajem alkohola od 1,82 promila. Obzirom da se radi o recidivistu, tj. ponavljaču ovog prekršaja, određeno mu je zadržavanje u posebnoj prostoriji policijske postaje te mu je izdan prekršajni nalog temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

najčitanije