„Europski dan bez poginulih u prometu“

imp

Podaci o prometnim nesrećama i poginulima na hrvatskim cestama su zabrinjavajući, jer na žalost rastu iz godinu godinu. Situacija nije bolja ni na europskim cestama, pa je to rezultiralo organiziranjem jedne akcije – pod nazivom „Europski dan bez poginulih u prometu“.
Ova srijeda, 21. rujna, prvi je „Europski dan bez poginulih u prometu“. Njemu se možemo priključiti svi kako bi doprinijeli povećanju sigurnosti svih sudionika u prometu, jer će se akcija održati i kod nas.
„Zajedničkim se trudom značajno može pridonijeti daljnjem smanjenju smrtnog stradavanja i teškog ozljeđivanja u prometnim nesrećama, kao i nastojanju da takvo stanje bude konstanta, jer, svaki bi dan trebao biti Edward dan. Stoga je na TISPOL-ovoj web stranici započelo odbrojavanje do ključnog datuma, a svi koji to žele mogu na stranici položiti zakletvu.
Iz tog razloga vas i mi, nevezano uz to jeste li predstavnik državnih institucija, privatnih organizacija, javnih agencija, dobrotvornih organizacija, škola, fakulteta ili ste jednostavno pojedinac kojemu je stalo, pozivamo da se pridružite, podržite projekt polaganjem zakletve i time pridonesete smanjenju rizika i povećanju sigurnosti svih sudionika u prometu.
Položite zakletvu – traje svega nekoliko trenutaka, a pokazuje vašu brigu za smanjenjem rizika i očuvanjem života
Ispišite svoju zakletvu – jednom kada je položite, ispišite je, istaknite na vidljivom mjestu i neumorno svima objašnjavajte što je to
Organizirajte događaje – kako biste i vi podizali svjesnost drugih, organizirajte 21. rujna događaje, skupove po školama, radnim mjestima, klubovima, …“ – najavila je Iva Dvorski iz županijske policije
Iz tog razloga vas i mi, pozivamo da se pridružite, podržite projekt polaganjem zakletve i time pridonesete smanjenju rizika i povećanju sigurnosti svih sudionika u prometu.

najčitanije