Dvije osobe teško ozlijeđene u prometnim nesrećama kod Sunje i Petrinje

imp

U slijetanju automobila na sunjskom području putnik zadobio ozljede opasne za život, u Petrinji pješak teško ozlijeđen.
U petak, 21. rujna oko 19.20 sati, u mjestu Brđani Cesta, općina Sunja, u prometnoj nesreći teške tjelesne ozljede opasne za život zadobio je putnik u vozilu. Naime, 40-godišnjak je pod utjecajem alkohola od 1,46 promila, iz Siska prema Sunji upravljao osobnim automobilom Fiat Punto zagrebačkih registracija. Zbog nekretanja sredinom obilježene prometne trake vozilom je sletio u odvodni kanal, vratio se na kolnik, udario u kolni ulaz, sletio u suprotni odvodni kanal, vozilom se prevrnuo na krov te se zaustavio na livadi.
U sisačkoj Općoj bolnici 38-godišnjem putniku u vozilu utvrđene su teške tjelesne ozljede opasne za život te je prevezen u Kliniku za traumatologiju Zagreb. Zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu protiv vozača će nadležnom Državnom odvjetništvu u Sisku biti podnijeta kaznena prijava.

Dvadesetak minuta kasnije na Trgu Franje Tuđmana u Petrinji, 73-godišnjak je upravljajući osobnim automobilom Hyundai Atos sisačkih registracija, najvjerojatnije zbog neprilagođene brzine i noći, vozilom udario u 48-godišnjeg pješaka koji je nepropisno prelazio kolnik na udaljenosti manjoj od 50 metara od obilježenog pješačkog prijelaza. Pješak je pao na kolnik nakon čega je vozilom HMP Petrinja prevezen u sisačku Opću bolnicu gdje su mu utvrđene teške tjelesne ozljede.
I protiv ovog vozača će biti podnijeta kaznena prijava zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, dok će protiv pješaka biti podnijet obvezni prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

najčitanije