Dragovoljne predaje ubojitih sredstava u Petrinji i Sisku

mradenovic

U srijedu, 20. ožujka, građanin je policiji u Petrinji dragovoljno predao automatsku pušku s dva pripadajuća spremnika i 212 komada streljiva. Sisačkoj policiji dragovoljno je predana značajnija količina ubojitih sredstava i to od strane jednog građanina koji je predao 11 ručnih bombi, jednu trenutnu tromblonsku minu, tri spremnika za automatsku pušku i 100 komada streljiva.
Podsjećamo kako je još uvijek u tijeku kampanja “Manje oružja, manje tragedija” kojom vam je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja svih vrsta oružja i ubojitih sredstava.
Oružje i ubojita sredstva ne odlažite i ne ostavljajte u kontejnerima za smeće ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi. Na taj način ugrožavate živote drugih ljudi. Protiv građana koji ovakvo oružje prijave policiji radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.
Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji, a oni će poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.
Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

najčitanije