Dovršeno opsežno višemjesečno kriminalističko istraživanje iz domene droga

U cjelokupnom kriminalističkom istraživanju pronađeno je i oduzeto ukupno 1182,2 grama droge amfetamin, 774,8 grama marihuane i gram kokaina

Policijski službenici Policijske uprave sisačko moslavačke, Odjela kriminaliteta droga, dovršili su opsežno, višemjesečno kriminalističko istraživanje nad trojicom muškaraca starosti 51,46 i 26 godina s područja Siska.

 

Naime, sumnja se da je 51-godišnjak, u razdoblju od sredine prosinca prošle godine do sredine veljače, protivno odredbi članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, radi daljnje preprodaje, nabavljao veće količine droge amfetamina i marihuane koju je potom skrivao, vagao i pakirao u stanu na području Siska nakon čega je tu istu drogu preprodavao izravno ili posredstvom drugih osoba.

 

Policijski službenici svoju su sumnju potvrdili zatjecanjem 51-godišnjaka u neovlaštenom posjedu 775 grama droge amfetamin, kao i provedenom pretragom vozila i stana u Sisku temeljem naloga suda, u kojima je pronađeno ukupno 8,4 grama droge amfetamin.

 

Također je utvrđeno je da je 46-godišnjak s područja Siska u navedenom razdoblju, za korist 51-godišnjaka vršio dostavu droge krajnjim konzumentima.

 

Temeljem naloga suda, na području Siska obavljena je i pretraga doma kod 26-godišnjaka za kojeg se sumnja da je nabavljao veće količine droge amfetamina i marihuane koju je potom preprodavao daljnjim konzumentima. Pretragom je pronađeno i oduzeto 40 grama marihuane.

 

U cjelokupnom kriminalističkom istraživanju pronađeno je i oduzeto ukupno 1182,2 grama droge amfetamin, 774,8 grama marihuane i gram kokaina.

 

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja zbog počinjenih kaznenih djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama, osumnjičeni su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke.

najčitanije