Dan otvorenih vrata PU sisačko-moslavačke i Policijske akademije

imp

Policijska uprava sisačko-moslavačka u suradnji s Policijskom akademijom i Policijskom školom ”Josip Jović” organizira promotivne aktivnosti s ciljem privlačenja što većeg broja zainteresiranih kandidata za upis u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka 2019./2020. godine.
U četvrtak, 4. travnja s početkom u 10 sati, u Sportskoj dvorani Brezovica u Sisku, Marijana Cvetkovića br. 2, u jednosatnom programu Dana otvorenih vrata prisutni će imati mogućnost vidjeti pokazne vježbe službenog pasa pri detekciji eksploziva, zatim vježbe policijskih demo timova Interventne jedinice policije Policijske uprave sisačko-moslavačke i polaznika Policijske škole, koji će prikazati pravilnu uporabu i rukovanje vatrenim oružjem, primjenu policijskih ovlasti i tehnike borilačkih vještina, a biti će predstavljen i rad kriminalističke policije. Na postavljenim pultovima s opremom i tehnikom koju policija koristi u svakodnevnom radu, zainteresirani će se moći upoznati sa svim segmentima rada i rodovima policije (temeljna, kriminalistička, prometna, granična i interventna policija, protueksplozijski odjel, Muzej policije). Naravno, zainteresirani će moći s policijskim službenicima i porazgovarati o njima zanimljivim temama te provjeriti svoje motoričke sposobnosti na postavljenom poligonu.
Policija poziva sve građane da posjete ovaj Dan otvorenih vrata te saznaju nešto više o policijskom poslu i natječaju koji je raspisalo Ministarstvo unutarnjih poslova, a kojim se traži 750 mladih policajaca.
Posebno pozivaju nezaposlene osobe do 28 godina života, koje su završile ili koje završavaju srednju školu u četverogodišnjem trajanju. Natječaj će biti otvoren do 31. srpnja, a polaznicima su osigurani smještaj, hrana, oprema i mjesečna novčana naknada te siguran posao nakon završetka školovanja, kao i mogućnost napredovanja i nastavka školovanja.

najčitanije