Dan bez poginulih u prometu

imp

Na području PU sisačko-moslavačke jučer je obilježen „Europski dan bez poginulih u prometu“ koji se u sklopu projekta EDWARD u organizaciji Europske mreže prometne policije (TISPOL) obilježava 26.rujna diljem Europe.
Projekt podržava 30 članica Europske mreže prometne policije, kao i veliki broj poznatih organizacija i njihovih čelnika, a za cilj ima smanjivanje broja poginulih i teško ozlijeđenih na cestama u svijetu kao i senzibilizaciju svih sudionika u prometu na promjenu ponašanja i stavova.

policija 3 policija 2
Iz PU sisačko-moslavačke izvijestili su da tijekom jučerašnjeg dana na području PU nije bilo prometnih nesreća s poginulim osobama ali je utvrđeno 145 prometnih prekršaja.
Najviše prekršaja, i to 53 evidentirano je na području Kutine , potom 43 na području Siska, 18 na području Novske, osam na području Dvora, po šest na području Gline , Petrinje i Hrvatske Kostajnice, četiri na području Gvozda i jedan na području Sunje.
Prema vrstama prekršaja ističu se 94 prekršaja nepropisne brzine, odnosno kretanja brzinom većom od dozvoljene, potom sedam prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, pet korištenja mobitela tijekom vožnje, četiri vožnje pod utjecajem alkohola i drugi.

najčitanije