Brzina i alkohol u prometu

imp

U nedjelju, 6. kolovoza oko 10.30 sati, na autocesti A3 Bregana-Zagreb-Lipovac zaustavljen je osobni automobil marke BMW, njemačkih registracija, kojim je iz smjera Zagreba brzinom od 224 km/h upravljao 41-godišnji kosovski državljanin. Dva dana ranije, 4. kolovoza, također na autocesti utvrđena su dva prekršaja prekoračenja najveće dopuštene brzine, koja su počinili 22-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine i 32-godišnji njemački državljanin. Obojica su upravljala automobilima marke Mercedes, prvi brzinom od 207 km/h, a drugi 208 km/h. Svima su izdani obavezni prekršajni nalozi i izrečene novčane kazne od 3000 kuna te zaštitna mjera zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole „B“ kategorije na području Hrvatske u trajanju od mjesec dana.

U petak, 4. kolovoza oko 19 sati, u Petrinji je prilikom kontrole prometa zaustavljen osobni automobil sisačkih registracija, kojim je pod utjecajem alkohola od 1,53 promila upravljao 58-godišnji vozač. Do otriježnjenja mu je određeno zadržavanje u posebnoj prostoriji policijske postaje te je prekršajno prijavljen zbog vožnje pod utjecajem alkohola.
Idućeg dana, 5. kolovoza oko 22 sata, također u Petrinji je zatečen 67-godišnjak, koji je pod utjecajem alkohola od 2,71 promila upravljao osobnim automobilom sisačkih registracija. Uhićen je i uz optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama doveden na nadležni prekršajni sud.

najčitanije