Brzi i žestoki 8

st

261020211635269902.jpeg

Gotovo 150 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine u našoj županiji tijekom 24 sata – rezultat je to akcije provedene na području svih policijskih uprava u Republici Hrvatskoj, pa tako i na području Policijske uprave sisačko-moslavačke. Građani su imali priliku predložiti lokacije koje smatraju problematičnima, lokacije na kojima, iako ne bi smjeli, vozači imaju običaj dodati gas.
Akcija je počela u četvrtak, 21. travnja, u 6 sati ujutro i trajala je do petka, 22. travnja, također u 6 sati. Na području naše policijske uprave akcija je provedena na 148 nadzornih mjesta. Kontrolirano je 311 vozila, a utvrđeno je 147 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine, od čega su 3 počinitelja motociklisti. Vozači su na području Siska konrolirani na 26 točaka te je pritom utvrđeno 63 prekršaja.
Kao i svaka, i ova akcija ima svoje rekordere. Najveća izmjerena brzina u naseljenom mjestu izmjerena je u Dužici. Tamo je 44-godišnji vozač osobnim automobilom upravljao brzinom od 103 km/h na cesti gdje je dozvoljeno voziti 60 km/h. Najveći broj prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine utvrđen je na relaciji Odra – Vukojevac. Tamo je utvrđeno 48 do 63 prekršaja s područja koje pokriva sisačka prometna policija.
Akcija je provedena u suranji s Europskom mrežom prometne policije, TISPOL, nevladinom organizacijom koja za cilj ima unaprijeđenje sigurnosti cestovnog prometa.

najčitanije