Alkoholizirani vozači u prometu

imp

U petak, 22. ožujka oko 15.30 sati, policijski službenici su u Sunji prilikom kontrole prometa zatekli 53-godišnjaka, koji je pod utjecajem alkohola od 1,83 promila upravljao osobnim automobilom sisačkih registracija. Kako je postojala opasnost da će nastaviti s vožnjom, do otriježnjenja mu je određeno zadržavanje u posebnoj prostoriji policijske postaje. Zbog vožnje pod utjecajem alkohola biti će prekršajno prijavljen nadležnom sudu.
U nedjelju, 24. ožujka oko 3.45 sati, u Frankopanskoj ulici u Sisku zaustavljen je osobni automobil sisačkih registracija, kojim je prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez položenog vozačkog ispita i pod utjecajem alkohola od 1,56 promila, upravljao 27-godišnji recidivist. Uhićen je i uz optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama doveden na prekršajni odjel Općinskog suda u Sisku.
Istoga dana oko 23 sata u Dužici, na lekeničkom području, zatečen je 48-godišnji slovenski državljanin, koji je upravljao osobnim automobilom stranih registracijskih oznaka i to pod utjecajem alkohola od 1,76 promila. Do otriježnjenja je zadržan u policijskoj postaji, nakon čega će zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama uz optužni prijedlog biti doveden na nadležni sud.

najčitanije