Alkoholizirani vozači izazavali sedam prometnih nesreća

imp

Tijekom vikenda županijska policija je na prometnicama zabilježila 18 prometnih nesreća, šest na području Siska, po četiri na području Kutine i Petrinje, dvije na području Novske te po jedna na području Gline i Gvozda.
U sedam prometnih nesreća i to u tri na području Kutine, u dvije na području Novske te u po jednoj na području Siska i Petrinje kod vozača je utvrđena alkoholiziranost, a najveća koncentracija je iznosila 1,86 promila.

U petak, 25. rujna oko 17 sati, na autocesti A3 Bregana-Zagreb-Lipovac kod Novske, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom koju je izazvao 32-godišnjak iz Đakova. On je prije stjecanja prava na upravljanje vozilom upravljao osobnim vozilom đakovačkih registracija iz smjera Lipovca i pod utjecajem alkohola od 1,3 promila te je uslijed neprilagođene brzine sletio s kolnika i od siline udara probio zaštitnu žičanu ogradu. Protiv vozača nadležnom Općinskom sudu bit će podnijet optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja.

Istoga dana oko 19.20 sati, u Ulici Franje Lovrića u Sisku, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Do nesreće je došlo kada je 43-godišnjak iz Siska upravljao osobnim vozilom sisačkih registracija pod utjecajem alkohola od 1,6 promila. Dolaskom do semaforiziranog raskrižja brzinu kretanja vozila nije prilagodio stanju ceste kojom prilikom je prednjim dijelom vozila udario u stražnji dio zaustavljenog osobnog vozila nakon čega je napustio mjesto događaja. Vozač je naknadno pronađen i smješten u posebne prostorije nadležne policijske postaje, a protiv njega nadležnom Općinskom sudu bit će podnijet optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja.

U subotu, 26. rujan oko 19.30 sati, u Ulici pukovnika Predraga Matanovića u Petrinji, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Naime, nesreću je izazvao 58-godišnjak iz Petrinje koji je pod utjecajem alkohola od 1,57 promila upravljao osobnim vozilom sisačkih registracija. On je kretajući se uz desni rub prometne trake udario u stražnji dio parkiranog vozila koji je od siline udarca odbačen u odvodni kanal. Kako je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja, vozač je smješten u posebnu prostoriju nadležne policijske postaja, a protiv njega nadležnom Općinskom sudu bit će podnijeti optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja.

U nedjelju, 27. rujna oko 1.30 sati, na novljanskom području u mjestu Brestača, dogodila se prometna nesreća u kojoj je vozač lakše ozlijeđen. Do nesreće je došlo kada je 31-godišnjak iz Novske upravljao osobnim vozilom kutinskih registracija pod utjecajem alkohola od 1,56 promila. On je uslijed nekretanja sredinom obilježene prometne trake, desnim kotačima zahvatio zemljanu površinu uslijed čega je došlo do zanošenja vozila. Potom je udario u betonski most gdje se prevrnuo. Kako je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja, vozač je smješten u posebnu prostoriju nadležne policijske postaja, a protiv njega nadležnom Općinskom sudu bit će podnijeti optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja.

Jučer, 27. rujna oko 3 sata iza ponoći, u Ulici Veliko brdo u Popovači, prometnu nesreću s materijalnom štetom je izazvao je 28-godišnjak iz Zagreba. Naime, on je upravljao osobnim vozilom kutinskih registracija za vrijeme dok mu je izrečena mjera zabrane upravljanja motornim vozilom i pod utjecajem alkohola od 0,89 promila. On je uslijed neprilagođene brzine po ulasku u zavoj, izgubio nadzor nad vozilom, sletio u odvodni kanal i udario u prometni znak. U svezi ove prometne nesreće, protiv vozača bit će podnijet Optužni prijedlog nadležnom Općinskom sudu.

Istoga dana, oko 3.45 sati, prometna nesreća s materijalnom štetom dogodila se u mjestu Rajić na novljanskom području. Do nesreće je došlo kada je 30-godišnjak s područja Novske upravljao osobnim vozilom zagrebačkih registracija pod utjecajem alkohola od 1,86 promila, za vrijeme dok mu je izrečena mjera zabrane upravljanja motornim vozilom i koji kod sebe nije posjedovao vozačku dozvolu. On je uslijed nekretanja sredinom obilježene prometne trake, sletio s kolnika i udario u betonski stup ograde. Kako je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja, vozač je smješten u posebnu prostoriju nadležne policijske postaja, a protiv njega nadležnom Općinskom sudu bit će podnijeti optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja.

Poslijepodne oko 16.10 sati, u mjestu Stružec, na području Popovače, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Naime, do nesreće je došlo kada je 37-godišnji vozač iz Siska, upravljao vozilom sisačkih registracija pod utjecajem alkohola od 1,44 promila. On se nije kretao sredinom obilježene prometne trake, već je prešao na suprotnu traku i udario u vozilo koje je dolazilo iz suprotnog smjera koje je od siline udara odbačeno u odvodni kanal. U ovoj nesreći, nije bilo ozlijeđenih, a protiv 37-godišnjaka nadležnom Općinskom sudu bit će podnijet optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja.

najčitanije