Ovaj tjedan najavljene tri akcije u prometu

Leđa_palica

Policijska uprava sisačko-moslavačka najavila je nekoliko akcija u prometu. Dana 15. i 16. veljače provodit će se akcija usmjerena na nadzor kretanja i zaštite pješaka u prometu, a za vikend, u noći sa 19. na 20. veljače provodit će se akcija usmjerena na nadzor alkoholiziranosti sudionika u prometu i brzine kretanja vozila.

 

U posljednjih tjedan dana, od 4. do 11. veljače na području općina Martinska Ves, Lekenik i Sisak dogodilo se ukupno 11 prometnih nesreća od čega 1 prometna nesreća sa poginulom osobom te teškim tjelesnim ozljedama. U jednoj nesreći jedna je osoba zadobila lakše tjelesne ozljede, a u 9 prometnih nesreća nastala je samo materijalna šteta.

Za vikend je zabilježena još jedna prometna nesreća u kojoj je stradao i zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život 38-godišnjak iz Austrije. Naime, u blizini mjesta Novo Selo Palanječko, dogodila se prometna nesreća do koje je došlo kada je osobnim vozilom, austrijskih nacionalnih oznaka, pod utjecajem alkohola od 2,07 promila upravljao 32-godišnjak, dok se u vozilu kao putnik nalazio 38-godišnjak, obojica austrijski državljani. Vozač je uslijed nedržanja razmaka udario u osobno vozilo sisačkih registracija koje se kretalo ispred njega. Zbog zadobivenih ozljeda 38-godišnjem putniku, liječnička pomoć je pružena u sisačkoj Općoj bolnici gdje su mu konstatirane teške tjelesne ozljede opasne za život.

U ovoj prometnoj nesreći vozač i putnik nisu koristili sigurnosni pojas.

Zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu vozač je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke.

najčitanije