9 pijanih vozača u prometnim nesrećama na području županije

ibb

271020211635293261.jpeg

Blagdanski tjedan i produženi vikend nisu dobro utjecali na stanje u prometu. Na županijskim ulicama, od 14. do 22. travnja dogodilo se 36 prometnih nesreća što je znatno više od uobičajenog tjednog prosjeka, koji na području naše županije uglavnom broji 20-ak nesreća.
Iako je većina završila samo s materijalnom štetom, u nekoliko slučajeva zabilježene su i teže posljedice: dvije su osobe teško ozlijeđene, u jednom slučaju radi se i o ozljedama opasnima po život, a šest je osoba lakše ozlijeđeno.
Prebrzoj vožnji, nedržanju strane kretanja i nepoštivanju prednosti, kao najčešćim uzrocima nesreća, prošlotjednoj statistici uvelike je “pripomogao” i alkohol za volanom: u nesrećama je sudjelovalo čak 9 pijanih vozača. A ovoga je puta zabilježeno i dosta pokušaja izbjegavanja odgovornosti: 8 je sudionika pobjeglo s mjesta nesreće, šest ih je u međuvremeno pronađeno, a za dvojicom potraga još traje.
Od ukupnog broja prometnih nesreća koje su se dogodile proteklog tjedna 14 nesreća se dogodilo u danima produženog vikenda.