19 prometnih nesreća u proteklom tjednu

nn

Proteklog tjedna, na županijskim prometnicama dogodilo se 19 prometnih nesreća i to šest na području Siska, pet na području Kutine, četiri na području Petrinje, dvije na području Novske te po jedna na području Gline i Hrvatske Kostajnice, dok na području Sunje, Dvora i Gvozda prometne nesreće nisu zabilježene.

Od navedenog broja prometnih nesreća, u jednoj nesreći jedna je osoba smrtno stradala, dvije su zadobile teške, a jedna osoba lakše tjelesne ozljede. U pet nesreća s ozlijeđenim osobama jedna je osoba zadobila teške, a šest osoba lakše tjelesne ozljede, dok je u 13 nesreća nastala samo materijalna šteta.

Najčešća greška koja je prethodila ovim prometnim nesrećama bilo je nepropisno kretanje kolnikom u šest slučajeva, zatim brzina neprimjerena uvjetima na kolniku u pet slučajeva, nepoštivanje prednosti prolaska i nepropisno uključivanje u promet u po dva slučaja itd.

U tri prometne nesreće sudionici su bili pod utjecajem alkohola i to u dvije nesreće na području Petrinje i jednoj na području Gline. U pet prometnih nesreća vozači su pobjegli s mjesta događaja te su tri naknadno pronađena, dok se za dvojicom još traga.

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama se dogodilo devet prometnih nesreća. U jednoj nesreći jedna je osoba smrtno stradala, dvije su zadobile teške tjelesne ozljede, a jedna osoba lakše. U četiri nesreće s ozlijeđenim osobama jedna je osoba zadobila teške tjelesne ozljede, a pet lakše, dok je u četiri prometne nesreće nastala samo materijalna šteta.

najčitanije