13 pijanih vozača ''uhvaćeno'' u policijskoj akciji

ibb

Tijekom noći sa subote na nedjelju, 18./19. kolovoza, na području Sisačko-moslavačke županije provedena je preventivno-represivna akcija usmjerena na nadzor alkoholiziranosti sudionika u prometu.

Tijekom provođenja akcije policijski službenici su kontrolirali 164 sudionika u prometu i utvrdili 34 prometna prekršaja, od kojih se njih 13 odnosilo na vožnju pod utjecajem alkohola. Osobnim automobilom je upravljalo 11 alkoholiziranih vozača, dok je po  jedan upravljao mopedom i biciklom.

Od ciljanih prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, četiri su evidentirana na području Kutine, tri na području Sunje, po dva na području Siska i Hrvatske Kostajnice te po jedan na području Petrinje i Gline.
Kod devet vozača alkoholiziranost je bila od 0,5 do 1,5 promila, kod trojice je bila od 1,5 do 2 promila, dok je kod jednog vozača alkoholiziranost bila manja od 0,5 promila.
Prema dobnim skupinama pet vozača je bilo u dobi od 25 do 30 godina, četiri su bila u dobnoj skupini od 18 do 24 godine, tri su bila u dobi od 41 do 50 godina, dok je jedan vozač bio stariji od 50 godina.

U ovoj akciji najveća koncentracija alkohola od 1,94 promila utvrđena je 47-godišnjem vozaču osobnog automobila koji je u nedjelju, 19. srpnja oko jedan sat, zaustavljen u Sisku.

najčitanije