U2_Photo01_2017_UniversalMusic

U2 predstavljaju novi singl s iščekivanog studijskog izdanja „Songs of Experience“!

Nova pjesma nosi naziv „Get Out Of Your Own Way“, a dolazi nakon najavnog singla „You’re The Best Thing About Me“ te live videa za pjesmu „The Blackout“. Produkcijom nove pjesme, baš kao i najavnog singla, bavili su se Jacknife Lee, Ryan Tedder te Steve Lillywhite, a u produkciji ostatka albuma pridružili su im se i Andy Barlow te Jolyon Thomas.

Singl „Get Out Of Your Own Way“ naći će se na novom, 14. studijskom izdanju „Songs of Experience“, snimanom u Dublinu, New Yorku te Los Angelesu. Novi album dolazi u digitalnom i CD obliku te na dvostrukom vinilu. U standardnom obliku nalazi se 13 pjesama dok ćemo u Deluxe izdanju imati prilike čuti 17 pjesama. Iščekivano izdanje naslijediti će album „Songs Of Innocence“(2014.).

„Songs of Experience“ svojevrsni je nastavak albuma „Songs Of Innocence“, budući da pjesme s oba izdanja vuku inspiraciju iz poezije Williama Blakea, pisane tijekom 18 stoljeća. I dok prethodno izdanje predstavlja iskustva i uzore benda, iz 70-ih i 80-ih godina prošlog stoljeća, „Songs of Experience“ dolazi u formi intimnih pisama mjestima i ljudima bliskih članovima benda.