Kolapjani na Festivalu dalmatinskih klapa Omiš 2016.

ibb

261020211635268587.jpeg

Klapa Kolapjani iz Siska ovog vikenda sudjeluje na Večeri popularnih skladbi koja se održava u sklopu jubilarnog 50-tog Festivala dalmatinskih klapa Omiš 2016.
Kako bi odgovorio brojnim zahtjevima i ukusima današnje publike koja se sve više okreće sastavima koji, osim a capella pjevanja, donose novi klapski izričaj festivalskih šlagera kao jednog od najzastupljenijih i najpopularnijih slojeva u dalmatinskoj folklornoj urbanoj pjesmi, Festival dalmatinskih klapa Omiš ustanovio je 2005. godine Večer popularnih skladbi, koja se i ove godine održava u Blatu na Korčuli 4. lipnja u Velikoj dvorani Doma kulture s početkom u 21 sat, a okupit će 10 klapa.
Sisačka klapa Kolapjani nastup na ovom festivalu osigurala je nakon provedenog natječaja, a predstavit će se s dvije popularne skladbe: ‘Za onu viru ća san ti je da’ i ‘Ljubim te do bola’. Obje skladbe obradila je umjetnička voditeljica klape Kolapjani prof. Marijana Ivšić Kolić.
Večer je natjecateljskog karaktera, a najuspješnijim klapama bit će dodijeljene nagrade publike i stručnog ocjenjivačkog suda, dok će stručno povjerenstvo posebnu nagradu dodijeliti autoru najboljeg aranžmana popularne skladbe.

najčitanije