brigljević

”Bili smo dobri kada je trebalo braniti državu, a sada smo nepotrebni kamenčići u vašim cipelama”

”Kako lokalni mediji ne bi ostali uskraćeni za informacije s današnje konferencije za tisak udružene oporbe Sisačko moslavačke županije koja je održana u Saboru, dostavljamo Vam u prilogu izlaganje Milana Brigljevića, koordinatora MOST-a ispred županijske oporbe koju čine MOST, HSS, HSP, HDRS, SDA, SDP i neovisni vijećnik. Na samoj konferenciji za tisak je rečeno znatno više, no sukus je sadržan u ovom izlaganju” – stoji u priopćenju oporbe u Županijskoj skupštini, kojeg objavljujemo  u cijelosti:

 

”Poštovane dame i gospodo novinari!

Kao  koordinator MOST-a za Sisačko moslavačku županiju i ispred ovdje nazočnih predstavnika županijske oporbe iz HSS-a, HSP-a, HDRS-a, SDA, neovisnih i SDP-a želim skrenuti pozornost na korupciju, pogodovanje, uhljebništvo i druge rabote koje su našu županiju dovele na rub propasti.

Iako je naša tužba protiv župana Ive Žinića za korupciju odbačena u prvom stupnju, mi ćemo se žaliti. Ono što je jasno i očigledno cijelom narodu, očito nije jasno istražiteljima. Korupcija, političko zapošljavanje nesposobnih, uhljebljivanje podobnih i izostanak bilo kakvih demokratskih kriterija su naša stvarnost u Sisačko moslavačkoj županiji. Zlouporabe vladajućih nemaju granica ni moralnih okvira. Demokracija u Sisačko moslavačkoj županiji je umrla, bolje rečeno ubijena je.

Došli smo ovdje u Sabor i zahvalni smo našim saborskim zastupnicima koji su nam omogućili da s ovog mjesta skrenemo pozornost cijeloj Hrvatskoj javnosti kako je Sisačko moslavačka županija teško devastirana nebrigom, korupcijom i pogodovanjem. Našoj su županiji svi okrenuli leđa. Govori se o velikim investicijama a onda se poništi natječaj za središnji paviljon bolnice u Sisku i na novom natječaju za 2 kata manje plaćamo 30 milijuna kuna više. Pretpostavljam podobnim izvođačima. Autocesta prema Sisku je samo daleko i prečesto ponavljano i iznevjereno obećanje, novih radnih mjesta nema a iseljavanje je poprimilo dramatične razmjere. Uzrok ovog iseljavanja, vjerujte mi, više je beznađe i gubitak nade u budućnost nego ekonomska iscrpljenost. Naša mladost, naša budućnost odlazi.

Vlada, predsjednica, ovaj časni Sabor, svi ste nas ostavili na cjedilu. Dok investitori među našim iseljenicima u Sjedinjenim državama i Argentini žele ulagati, vi  niste u stanju stvoriti normalnu ulagačku klimu i zaštiti ni investitore ni narod od korupcije lokalnih moćnika, od brojnih nerazumljivih i nepotrebnih birokratskih ograničenja.

Oni koji su najodgovorniji našoj županiji su namijenili u tajnosti doseljavanje izbjeglica, radioaktivni otpad a našu djecu tjeraju iz naše županije i naše zemlje. Uništavaju radna mjesta, otpisuju Rafineriju u Sisku, ispod stola trže s Petrokemijom u Kutini a našem županu je najvažniji novi skupi auto i druga malo manje skupa zadovoljstva.

S ovog vam mjesta poručujemo gospodine premijeru, gospođo predsjednice, gospodo sabornici i gospodine župane:  iznevjerili ste narod Sisačko moslavačke županije. Bili smo dobri kada je trebalo braniti državu i obranili smo je a sada smo samo nepotrebni kamenčići u vašim cipelama.

Danas smo ovdje kao ujedinjena oporba u županiji, došli smo skrenuti pozornost da više ne možemo trpjeti toliku količinu korupcije i zlouporaba na svim razinama, nepoštovanja osnovnih demokratskih pravila, taj prijezir prema stanovnicima naše županije, hrvatskim zakonima i moralnim okvirima. O tome biste trebali početi žurno i intenzivno razmišljati.”