Sportski praznici u sisačkim osnovnim školama

imp

Sportski Praznici Sisak Oš Braća Ribar

Od ponedjeljka 27.lipnja, ponovno kreću sportski praznici u školama diljem Hrvatske, pa tako i u našim sisačkim osnovnim školama.

 

Sportski praznici besplatan su ljetni sportski program koji se u 2022. godini provodi na 84 lokacije u Republici Hrvatskoj. Projekt se provodi uz punu podršku Ministarstva turizma i sporta u suradnji sa županijskim školskim sportskim savezima i školskim sportskim savezom grada Zagreba.

 

Cilj je projekta uključivanje što većeg broja djece od 1. do 8. razreda, u organizirani oblik tjelesne aktivnosti. Sudjelovanje u programu koji bi se provodio na otvorenom prostoru, poštujući epidemiološke mjere te pod stručnim vodstvom kineziologa, omogućit će učenicima dodatno kvalitetno programirano vrijeme i nakon završetka redovite nastave.
Pilot-projekt proveden je 2021. godine kao odgovor na epidemiološku situaciju u RH i svijetu koja je uvelike ograničila mogućnost rekreacije i bavljenja sportom za djecu.

 

Shvaćajući koliko je za djecu ključno da se redovito i sustavno bave sportom, Hrvatski školski sportski savez htio je stvoriti prostor i uvjete za ljetne sportske aktivnosti te okupiti kineziologe hrvatskih škola u stvaranje programa i provođenju tih aktivnosti.

 

S preko 11 tisuća djece koja su sudjelovala u 2021. godini i 138 voditelja programa, projekt je uspješno zaživio i proširuje se u 2022. godini, kada će sudjelovati 84 škole i 168 voditelja.

 

Cijeli popis škola koje ove godine sudjeluju u projektu pronađite OVDJE.

Klikom na PRIJAVA možete saznati kako prijaviti svoje dijete.

 

Foto – OŠ Braća Ribar Sisak

najčitanije